Utstyret du trenger til skogsturen

Det er nå det bugner av bær og sopp i skogen, og multer om du er på fjellet.

BergansSensommer og høst er for mange tiden for å vandre i skog og mark. Og hva er vel ikke hyggeligere enn å invitere med kjæresten eller familien på en dagstur med noe godt i sekken?

Gratis morsjon og ekstra skritt på helsemåleren er det jo også.

Tursekken
Men tilbake til sekken, for den er viktig. Jo bedre innholdet i sekken er, jo mer vellykket blir turen, samtidig som man ikke skal overdrive slik at sekken blir tung og ubehagelig å bære med.

Har du ikke en god sekk finner du flere flotte å velge mellom på nettet. La gjerne ungene få bære sin egen sekk med sin egen matboks, men pass på at denne ikke veier noe særlig.

kånken-mini

Vi har lagt vår elsk på denne sekken fra Bergans til han  og denne sekken til henne.  Vil du ha noe litt røffere og rimeligere er de populære sekkene fra det svenske merket Asaklitt gode alternativer.

Til ungene velger vi en Kånken fra Fjellreven.


Noe å sitte på

Turens høydepunkt for mange er jo da også når man setter seg ned for å hvile litt, og fylle på med energi i form av mat og drikke. Ikke glem en ekstra snacks, som premie for god innsats. Da blir det lettere å få med ungene neste gang.

Sitteunderlag må man selvsagt ha med og da kan en matte/liggeunderlag være vel så praktisk som et stk. til hver. Her finner du forøvrig noen kule oppblåsbare om du vil sitte i fred.
De riktige klærne
Bekledningen er en annen ting det er viktig å ta hensyn til for det er ikke morsomt å gå hele dagen med for varmt eller for kaldt tøy, stive bukse eller for trange sko.

Sørg for å ha en god turbukse nå utover høsten, en lett vind og regnbestandig jakke og gode tursko/joggesko.

 

fireforkMat
Grillmat, ostesmørbrød og pinnebrød er mat som gjør turen til noe ekstra, eller pizzasnurrer om du er tidlig oppe om morgenen.

Til å pakke ned maten kan du bruke smarte matbokser eller plastbokser som rommer litt, men veier lite.

Forberedelser er viktig så sørg for at du har pinner til pølser, holdere til smørbrød etc. «Grandpas Firefork» er en smart sak mange grillfantaster sverger til.

contigo-thermokoppLitt kjøkkenpapir samt en pose til å kaste søppel i kan også være smart å ha med i sekken.

 

Drikke
Thermoskopp og drikkeflaske som ikke lekker er verdt å investere i. Har du drikkeflaske med smal tut kan en flaskeholder være lurt slik at drikken kan henge på utsiden av sekken og lett tilgjengelig for småtasser som ganske raskt ønsker noe å fukte strupen med.

turer Oslo

Turstien
Det er alltid morsomt å gå på nye stier eller steder der man ikke har vært før, for da blir turen også litt som en oppdagelsesferd også. På UT.no kan du få mange forslag til nye turer, eller du kan gå til innkjøp av turbøker med forslag til spennende turer der du bor.

Har du et mål for turen, som å plukke sopp, så les deg opp og ta med boken i sekken slik at du ikke risikerer å plukke med deg noen skumle sopper hjem.

Og det å ha et turmål er ikke noe man skal kimse av, og ekstra gøy er det for ungene. Det må jo heller ikke være sopp eller bær.

soppkurv

 

Kongler, mose, steiner og annet man kan lage noe morsomt av er alltid populært. Bare sørg for å ha med noe i bære fangsten i. 

En effektiv bærplukker kan også være lurt å putte ned i sekken, for når det går raskt å plukke mye blir både stor og liten engasjert. Kanskje blir det blåbærsyltetøy på brødskiva allerede til kvelds.

 

Få rabattkoder, eksklusive salg og konkurranser hver uke

Har du lyst til å motta eksklusive rabattkoder, kuponger, tilgang til salg før andre, lukkede salg og spesialtilbud på mail en gang i uken? Meld deg på vårt nyhetsbrev.Comments are closed.