Slik velger du de riktige fotballskoene

Vi har fått gode tips fra en profesjonell fotballspiller. 

Du trenger nye fotballsko, men i det store utvalget av modeller, farger, fasonger, bruksområder og pris, blir man fort usikker på hvilke sko man skal velge. For å komme et skritt nærmere drømmeparet, har vi fått hjelp fra en mann med førstehåndserfaring.1558

Vi har snakket med fotballspilleren Simen Brenne som spiller på Strømsgodset. Med 14 år i tippeligaen, og hele 2 Cup-gull, 1 Seriegull og 15 landskamper på samvittigheten, har han en klar formening om hva som er en god fotballsko, og hvordan du bør gå frem for å finne en modell som passer deg og ditt bruk. Her er hans beste tips.

Dette bør du vurdere før kjøp

Det er faktorer som knotter, vekt, materiale, pris og ikke minst egen opplevelse som gjelder når du skal kjøpe fotballsko.

Knotter

Korte knotter er bedre på kunstgress og gode gressbaner som er hardere, mens lengre knotter er ideelt hvis det er bløtere baner, da man vil få et bedre grep på banen. Lengre knotter prioriteres gjerne av forsvarspillere, mens de som har en mer teknisk spillestil vil i mye større grad dra fordel av de korte knottene.

Når det gjelder runde eller avlange knotter, avhenger dette av hva man selv opplever at man «står» best på. Likevel er det gjerne slik at runde knotter passer godt til kunstgress.

Skal du spille på myke eller veldig bløte gressbaner, bør du heller rette fokus mot skruknotter, da de gir meget godt feste (prioriteres gjerne hos keepere).

Tips: Velg en fotballsko med knotter som kan brukes til mange ulike underlag – en all arounder kan spare deg for masse penger. Nedenfor har Simen plukket ut tre ulike sko fra Unisport; en som passer de fleste underlag, en sko perfekt til kunstgress og en sko til spill på grus.

Adidas – F50 Adizero FG

Knotter som etter Simens erfaring passer til de fleste typer underlag. Disse er også et godt alternativ til skruknotter, for de som ikke er glad i det.

3a

Adidas – Adipure 11 pro FG

Generell en god all around sko , med knotter som sitter bra på kunstgress. God pris.

2

Adidas – Predator Absolado LZ TF

 Hvis du har behov for en grussko, er dette et godt alternativ. Hvis du sliter med vanlige knotter på hardere kunstgressbaner, så kan disse også være noe å prøve.

10

Vekt

De aller fleste fotballspillere ønsker så lette sko som mulig, og det av en logisk grunn: de tynger ikke foten. Ta derfor vekt med i vurderingen. Dette er Simens to favoritter fra Unisport når det gjelder vekt:

Nike – Hypervenom Phantom FG

Herlig fotballsko som er lett (kun 200 gram) og som gir deg god kontakt med ballen på grunn av friksjonen

8

Puma – evoSPEED 1.2 SL FG

Utrolig lette og behagelige sko, primært til gress. Fin pris.

6

Mikrofiber eller skinn?

Når det gjelder mikrofiber eller skinn, er dette gjerne smak og behag. Da skinn er et levende materiale, vil de imidlertid forme seg bedre etter foten og ofte forhindre gnagsår. Spiller du der i mot mye på kunstgress, kan mikrofiber være et godt alternativ da materialet tåler underlaget bedre – skoen vil med andre ord ha lengre levetid. Nedenfor finner du to ulike sko, i ulike materialer:

Diadora – DD-NA 2 FG 

Diadora DD-NA 2FG er en meget lett og god sko for de som liker mikrofiber. Tåler kunstgress veldig bra i forhold til slitasje.

4

Puma – King Pro SG

Trenger du fotballsko til myke/bløte gressbaner? Da bør du vurdere disse skoene med skruknotter. De har et superlett skinnmateriale som kombinerer vekt og smidighet.

5

Pris

La deg ikke lure av prisen. Det er faktisk ikke slik at de dyreste skoene, er de beste skoene – til syvende og sist handler det nemlig om hvordan de sitter på foten.

Adidas – F50 Adizero Messi FG

Denne skoen som har høy pris, og det av god grunn: dette er en fantastisk fotballsko, laget etter Messi’s ønskedesign. Tynt materiale som tilpasser seg foten, gir stabilitet og støtte, et nyutviklet knottesystem. Anbefales!

7

Nike – Tiempo Legend V ACC FG 

Ser du etter en sko i nederste prisklasse, men som fortsatt er av kvalitet? Da bør du gå for denne fra Nike.

9

«Godfølelsen» er det aller viktigste

Man kan gjerne komme med fordeler og ulemper med enhver fotballsko, men det som er det aller viktigste er at de sitter godt på din fot- og det er en følelse kun du kan ta stilling til. Den beste måten å finne ut dette på, er derfor å prøve de. Fotballskoen nedenfor er likevel den som passer de aller fleste og som er folkets favoritt på Unisport:

Adidas – Copa Mundial FG

Klassikeren som må tas med. Unik fordi den overlever alle nye sko som kommer på markedet – den har overlevd siden 1979! Nostalgi.

1

Les også: Dette er drømmegaven til alle fotballinteresserte

Les også: Dette er hva de kaller «wristporn»

Få rabattkoder, eksklusive salg og konkurranser hver uke

Har du lyst til å motta eksklusive rabattkoder, kuponger, tilgang til salg før andre, lukkede salg og spesialtilbud på mail en gang i uken? Meld deg på vårt nyhetsbrev.Comments are closed.