Slik tjener du mest på boligsalget!

Hvis du går rundt med salgstanker, er det viktigste for deg nok å få den høyeste prisen for din bolig.

Det er selvfølgelig mange faktorer som spiller inn, som eksempelvis om du har gjort forbedringer, salgstidspunktet, attraktiviteten på området, osv. Markedet er brennhett for øyeblikket, og mangelen på brukte og nye boliger medfører skyhøye priser i det som kan defineres som et «selgers marked».

Bruker du en megler som ledd i salgsprosessen, tar denne ofte en stor del av kaken, og dette er noe du kan unngå. I den siste tiden har det blitt mer og mer vanlig å stå for salget selv, og dette er naturligvis ikke uten grunn! Ved å få hjelp av en advokat til sluttoppgjøret kan du enkelt stå for salget selv, helt uten risiko.

5 tips ved boligsalg

  1. Unngå å betale skatt!

Et bekymringsmoment er selvfølgelig om man må betale skatt for gevinsten på boligsalget! Mange vet ikke at man enkelt kan unngå dette! Hvis du har eid eiendommen i over ett år, og selv bodd i den ett av de to siste årene før salget trenger du nemlig ikke å skatte for gevinsten du får, og du kan dermed få den store gevinsten rett i lommen.

  1. Spar meglersalæret

Det er mange penger å spare på å være sin egen eiendomsmegler! Ingen kjenner boligen din bedre enn deg, og det gir store fordeler ved salg.

Å forestå salget selv trenger ikke å være en voldsomt tidskrevende prosess, så med litt egeninnsats og tidsvielse, er du langt på vei.

Får du hjelp av en advokat til sluttoppgjøret, kan du med andre ord helt stå for boligsalget selv, uten at det blir en risikosport!

  1. Få profesjonell hjelp der det trengs

Tekniske ting som tilstandsrapport og takstvurdering er selvfølgelig ikke mulig å utføre på egenhånd. Det stilles ingen krav om at man skal få dette utarbeidet, men får du en verditakst er det langt enklere å fastsette en minstepris. I tillegg gir tilstandsrapporten en trygghet for både kjøper og deg som selger, da du har dokumentasjon for opplysningene om leiligheten og virker seriøs.

  1. Få hjelp med oppgjøret og kontraktskrivning

Spørsmålet om å selge bolig med eller uten megler, er egentlig et spørsmål om tid og kapasitet. Uansett om du velger å selge selv eller med megler, er det viktig at du får advokathjelp ved inngåelse av kontrakt og ved salgsoppgjøret. Advokathjelpen består eksempelvis i utarbeidelse av inneståelseserklæring og tinglysning for å oppnå rettsvern, og dette arbeidet er det advokater som er best egnet til å hjelpe med.

  1. Finn gratis den beste eksperthjelpen

Som sagt anbefales det på det sterkeste å tilknytte en advokat i sluttfasen av salget. Det er viktig at du finner en advokat som har de spisskompetansene du søker, og dette gjør du enklest mulig gjennom en formidlingstjeneste. Den markedsledende portalen i Norden er Ageras. De matcher deg med de best egnede advokatene til å håndtere sluttoppgjøret ved ditt boligsalg, helt kostnadsfritt for deg som kunde! På kort tid får du hjelp av kundeservicemedarbeidere som har full kjennskap til markedet, og etter noen timer mottar du 3 tilbud som oppfyller dine krav. Klikk her for å få tilbud fra markedets beste advokater på få timer! 

Skrevet

Få rabattkoder, eksklusive salg og konkurranser hver uke

Har du lyst til å motta eksklusive rabattkoder, kuponger, tilgang til salg før andre, lukkede salg og spesialtilbud på mail en gang i uken? Meld deg på vårt nyhetsbrev.Comments are closed.