Slik imponerer du, mann

Nå har du anledning til å vise deg fra din beste side, men sjekk hva antrekket sier om deg. 

De aller fleste norske julefester og julebord krever en eller annen form for penklær. Vi har sett på noen forskjellige stiler du kan velge som mann, og hva det sier om deg.

Kuponger og rabatter – sjekk her

Sko

doucalBrune eller svarte? Vel. Brune sko passer aller best til dressbukser som er blå, grå eller marineblå. Er dressen mørk så har du en lysere brunfarge, og omvendt. Svart er mer classy, og med svart dress er det svarte sko (se under for et unntak). Viktig poeng: Svarte sko, svart belte – og svart reim på klokka. Hovedregelen er at brune sko er mer party, svarte sko er mer classy. For å si det på svensk.

Rimelige brune sko: Melvin & Hamilton

Rimelige svarte sko: Pier One

Premium brune sko: Doucal’s

Premium svarte sko: Fratelli Rossetti

Blazer/dressjakke

HT222G00F-158@1.1Vi liker å kombinere en fin bukse og en blazer/dressjakke på julebordet. Den viktigste grunnen er at det gir en fleksibilitet til å tilpasse seg festen og hva andre har på seg. En siste fordel er at du kan faktisk investere i en såpass varm blazer at et fint skjerf og en blazer kan være nok, og noe som gir deg store muligheter til å virke casual på julebordet ellers. Fordel, spør du oss. I hvert fall en fordel at du mest sannsynlig ikke glemmer jakka….  (ikke at vi har gjort det, altså).

Du kan til og med gå så langt at du velger en dressjakke som er mer en jakke enn en dressjakke, slik som denne fra Manuel Ritz.

Her finner du et stort utvalg av dressjakker i ull

Det eneste som kan være verdt å sjekke er hvor stiv kleskode julebordet har, hvis det er ditt første…

Dressbukse

preppyEn svensk undersøkelse viste at dette var det svenskene likte minst å handle i vanlige butikker. Jeans gikk greit, men penbuksa var slitsomt. Vel, gjør som oss – bestill bukser du kan prøve hjemme, og så finner du en som passer godt – og har en vinner. Resten sender du tilbake.

Sjekk et utvalg her

Husk at du kan kombinere litt farger med dressjakke/bukse og skjorte. Og selv om det kan være kaldt om vinteren anbefaler vi ikke de aller tykkeste dressbuksene, det kan bli veldig svett utpå kvelden. Gå for bomull, spesielt hvis du har jakke som vi har anbefalt over. Du kan også bruke chinos, men husk at de aller fineste jakkene ikke fungerer godt med chinos – med den buksetypen går du for virkelig casual look.

Når du ikke velger dress så er det viktige å variere fargene på bukse og jakke. Ikke ha en grå bukse til en grå jakke, om det ikke er et dress-sett. Et annet tips er å matche fargetoner. Altså en svak blåfarge med en svak rødfarge går godt, mens en hard grønn fungerer med en hard rød. Hvis du synes det virker litt vanskelig så prøv å finn igjen en farge fra mønster i jakka som du kan kjøpe buksen i (enkelt triks som imponerer)

Skjorte

bossKjøp en fin nok skjorte. Det er all grunn til å tro at du kommer til å kaste jakka i løpet av kvelden, nesten uansett. Skjortene fra Polo Ralph Lauren fungerer meget godt, men det er jo ikke alle som synes at hest er er best. Et alternativ kan være Filippa K. Skjortene fra Boss fungerer alltid. Og igjen: Ikke kjøp en billig-skjorte!

Skjorten er visstnok det som skal si mest om din personlighet, så vær så god:

Rød – dominerende, makt, seksuell energi, oppmerksomhetssøkende

Rosa – positiv, god helse, tiltalende, smil, glad

Svart – eleganse, autoritet, makt

Hvit – renhet, dyd, snill

Blå – til å stole på, varm, intelligent

Så får du velge selv… 

Husk bare å være litt forsiktig med fargekombinasjonene. Rød er en farge som krever en del av de andre klærne du har, mens hvit er den enkleste å kombinere.  Har du en mørk eller svart blazer er en fargerik skjorte bra (eller – en farge i hvert fall). Har du en blazer med striper kan du prøve å finne fargene på stripene igjen i en skjorte, kult og tøft. Og det tøffest av alt – kombinere to mønstre og farger i samme toneart. Nå er det litt som å score på halv volley fra tjue meter – men det går jo det også.

Slips

brooksJa, du skal kanskje også ha slips? Vel, sjekk fargene over – det stemmer også på slips. Å ha samme farge på slips og skjorte fungerer egentlig kun med svart (ikke prøv med hvitt slips på hvit skjorte på julebordet, og ikke bare fordi det ser ut som om du spiller i Modern Talking). Skal du ha et slips med mønster er det lettest om skjorte og jakke ikke har det, det er ikke lett å kombinere slips med mønster med mønstrede klær rundt. Det går, men er vanskelig. Gå for noe enkelt. Sjekk slipsutvalget her, og kjøp slipset til slutt.

Har du en enkel dress, eller enkel bukse/jakke og en ensfarget skjorte (kanskje hvit?) så kan du gjøre mye ut av slipset. Nesten alle slips går med blå og lyseblå skjorter, har du kontraster i klærne ellers (eksempelvis mørkeblå dress med hvit skjorte) så unngå store kontraster på slipset. På julebordet kan du uansett komme unna med slips som har rødt i seg.

Dresser

Å velge en hel dress er enkelt og greit, men krever som oftest en liten investering. Fordelen med å bestille den på nett er at du kan prøve den skikkelig hjemme uten press fra en selger – og returnere den gratis om du føler at det ikke er riktig.

Sjekk flere muligheter her

nedvinKul Dress: Tiger of Sweden Nedvin – denne dressen finnes i flere farger, har kul søm og tøffe lommer. En finfin julebordsinvestering. Passer kanskje ikke for de av oss som har vært for glad i øltappekrana med sin smale passform.

Rimeligere alternativ: Cinque Cimelotti – en finfin dress som også har smal passform. finnes i tre farger.

For deg som trenger en bedre passform: Ben Sherman Tailoring

Klassikeren: Boss Black

Rimelig alternativ (selv med toll, om det påløper (de restende lenkene på siden her er tollfrie)): ASOS skinny fit

Ferdige outfits

Under presenterer vi fire ferdige outfits med fire typer som du nesten garantert vil møte på årets julebord. Kanskje en av dem også er deg?

Rock’n roll Hero

rocka

Dette er han som egentlig ikke vil bruke dress, men som gjør det fordi det er påkrevd. I hvert fall er det den offisielle historien. Det kan like gjerne være en av de som ofte går med dress til vanlig, men velger et litt mer rocka utseende på julebordet for å appellere litt bredere mot målgruppen. Legg merke til at skoene skliller seg ut i farge (og bryter den gyldne regelen om brune sko), og at skjorta til og med i enkelte tilfeller kan byttes ut med t-skjorte. Selvfølgelig i svart.

Dameappell: 8/10

Se nærmere på det her

I wanna be a boss

konservativt

Det er en velkjent sannhet at sjefen er kanskje den som oftest kaster slipset, men likevel er det viktig å ha noen stilige elementer og ha en skjorte som viser at man har studert nok økonomi til å få lederansvar. Vel, i hvert fall er stilen slik. Egentlig er det vel bare en gjennomført stilig stil som aldri blir feil. Svart og enkel dress med fine sko og en blå, enkel skjorte. Gjennomført og konservativt.

Dameappell: 7/10

Se nærmere på det her

Class by Casual

casual

Dette er et sammensatt outfit gjort av noen som har peiling på klær, og vet hva man skal på – altså en julefest. Det er både relativt casual (ingen slips, ingen jakke) – og samtidig høy klasse. Ved nærmere øyekast er dette en fyr som har peiling, men som ikke trenger å rope det fra hustakene. Jakken er med, men kanskje dandert over skulderen – eller henge over stolen. Her skal det danses.

Dameappell: 9/10

Se nærmere på det her

Anti Corporate

corporate

Dette er fyren som virkelig hater å kle seg pent. Julebordstvang kalles det å ha slips og dress, så derfor satses det på noe som er såpass anti, men holder seg innenfor. Det er liksom både vest og slips, ikke sant? Dette er stilen for den som egentlig ikke vil være på julebordet, men er klar for å rive av slipset, eller ha det rundt hodet litt senere på kvelden. Bare ikke forvent at du sjarmerer sokkene av alle.

Dameappell: 4/10

Se nærmere på det her

Skrevet

Få rabattkoder, eksklusive salg og konkurranser hver uke

Har du lyst til å motta eksklusive rabattkoder, kuponger, tilgang til salg før andre, lukkede salg og spesialtilbud på mail en gang i uken? Meld deg på vårt nyhetsbrev.Legg igjen kommentar