Slik får du en perfekt shoppingtur til London

Planlegger du en handletur til London før jul så har vi noen veldig gode tips til deg.

Hvor bør du shoppe?

Oxford Street – over 300 butikker og gata de aller fleste handler i. Det er selvfølgelig både positivt og negativt. Her må du gå og handle i kø, men du finner også det meste.

New Bond Street – dette er gata med alle luksusbutikkene. Har du litt ekstra penger kan du gå i gata når butikkene er åpne, har du litt mindre penger kan du sjekke ut vinduene etter stengetid.

Regent Street – dette er gata ned fra Oxford Street mot Piccadilly Circus. Her finner du butikker som Hamleys (den store lekebutikken), Apple-butikken og store motebutikker. Fortsatt svært populært, men overraskende nok noe mindre folk enn i Oxford Street.

Supertipset: Westfield – dette er et shoppingsenter, og skal du gjøre handlingen effektivt i London er dette stedet. Det er 313 butikker der (Apple-butikk også), og du tar bare Central Line til White City eller Shepard’s Bush for å komme dit. Hjem kan du ta en taxi for eksempel. Du kan spare mye tid, og mange slitne føtter ved å ta shoppingen på Westfield. Alle brands er representert her, både fra det billige til det veldig dyre. Med over 60 spisemuligheter så blir også sulten tilfredsstilt.

Knightsbridge – det er her du finner Harrod’s og Harvey Nichols, samt en stor Topshop med mye mindre folk enn i Oxford Street.

Canary Wharf – en liten hemmelighet for de fleste turister er dette området. Dette er området med skyline i London, og har også et stort shoppingsenter (som heter Canary Wharf). Mange av de som bor i byen handler heller her enn i Oxford Street, forståelig nok. Dette er Londons Aker Brygge.

Hotell

Å kjøpe hotell i London kan være litt som å lete etter den berømte nåla i høystakken. Det er også lett å havne på et hotell som ikke er helt hensiktsmessig i forhold til hvor man skal handle, t-banen.

Vi har plukket ut noen juveler basert på at du får store nok rom til både baggasje og det du handler, og som sikrer at du ikke trenger å bære alt du handler alt for langt.

Priser

Hoteller er ikke billig i London, og det kan virkelig lønne seg å sjekke tilbudene du kan finne på de forskjellige reisesidene. Det er også slik at det oftest er dyrere å bo mandag til fredag enn i helgene på de aller fleste av hotellene, rett og slett fordi byen har flest business-reisende (tro det eller ei etter en gåtur ned Oxford Street en lørdag).

I nærheten av Westfield: Hilton London Kensington

Dette hotellet er en svært kort gåtur fra Westfield Shopping Center. De vanlige rommene er på 19 kvadratmeter, og utstyrt slik at du faktisk får plass til både deg selv, baggasje og shoppingposer. Hvis noen skulle være Chelsea-fan så er hjemmebanen deres rett ved, og det er også enkelt å komme seg til Fulhams hjemmebane. Det er 3 kilometer til Harrods, noe som faktisk er helt greit. På veien vil du ha såpass mye å se på at du ikke vil tenke på turen (og kan ta en taxi hjem, om du ønsker). Notting Hill er også en gåtur unna.

Du må betale rundt 1200 kroner for en natt på hotellet normalt, men det er ofte tilbud og annet å finne gjennom bookingsidene. Oppgradering til suite er en dobling av prisen.

Søk etter hotellet på Hotels.com her

Du finner også hotellet på Expedia

 Du kan også søke etter hotellet på Otel.com 

For deg som skal handle i sentrum: The Cleveland

Vil du ha hotell nære ved Oxford Street vil det koste deg, men det finnes mange muligheter. Dette hotellet befinner seg et stopp bortenfor der Oxford Street-shoppingen begynner ved Marble Arch. Det geniale med hotellet er størrelsen på rommene, og at hotellet er i en veldig rolig sidegate. Prisen kan man heller ikke krangle særlig på sammenlignet med de fleste hotellene rundt. Skulle du gå lei av Oxford Street kan du også vurdere Whiteleys shopping center, som ikke er langt unna.

Her kan du få et veldig bra rom til rundt tusenlappen per natt.

Hvis du absolutt må bo nærmere Oxford Street for å kunne stå opp rett i shopping så anbefales hoteller i Mayfair-området.

Søk etter hotellet på Hotels.com her

Du finner også hotellet på Expedia

 Du kan også søke etter hotellet på Otel.com 

For deg som skal luksusshoppe: The Ritz

Skal du handle i New Bond Street bør du bo i Old Bond Street, på The Ritz. Verken mer eller mindre.

Dette er en klassiker av et hotell, slik hotell en gang var. Husk bare at dette er et hotell som virkelig er engelsk så forvent deg klassisk engelsk arroganse og ikke amerikansk gjestfrihet.

For deg som velger å bo her er det litt av sjarmen.

Du kan eventuelt vurdere The Connaught, litt billigere og servicen er noe bedre. I hvert fall litt mer normalt for de aller fleste av oss (ingen kan egentlig klage på servicen på The Ritz, det er bare det at arrogansen kan virke som dårlig service på noen)

Søk etter hotellet på Hotels.com her

Du finner også hotellet på Expedia

 Du kan også søke etter hotellet på Otel.com 

Reise til London

Det er ingen tvil om at man kan få billetter som i utgangspunktet er lavt priset ved å velge Ryanair, men for en shoppingtur vil det komme på mange tillegg. Ryanair flyr også til Stansted, som er langt utenfor London. Ekspresstoget går til Liverpool Street Station, som igjen betyr en taxitur til hotellet. Lander du sent er det ikke alltid like lett å få taxi heller.

Med SAS og British Airways flyr du til Heathrow, noe som betyr at du kan sette deg på t-banen inn til sentrum (og etter all sannsynlighet til hotellet). Du kan også ta Heathrow Express, som tar 15 minutter til sentrum.

Norwegian flyr til Gatwick som er 30 minutter med ekspresstog utenfor London.

Søk etter reiser hos SAS her

Du finner også flyreiser på Expedia (og får rabatt i kombinasjon hotell/fly)

 

10 thoughts on “Slik får du en perfekt shoppingtur til London

thomas

Reply

booking.com er veldig bra. ryan air flyr også til gatwick, veldig usikker på om avstanden til london fra Gatwick til london i forhold til stansted til london er så voldsom som du sier. ekspress toget fra stansted tar 45 min. tube går hele tiden i hele indre london og det er en stasjon i nærheten av de fleste hoteller.

30/09/2012 at 8:24 pm

Dag Håkon

Reply

Hva er dette for slags ignorant desinformasjon! Westfields og Kensington Hilton er da mye nærmere QPR enn det er Chelsea eller Fulham!

30/09/2012 at 9:51 pm

Ida

Reply

Westfield i Stratford er enda større og bedre enn Westfield White City. Der har de også primark, som er en ultra-billig kleskjede samt en nyåpnet Victoria Secret som det er verdt å få med seg. Utvalget av restauranter er enda bedre og du kan gå til den Olympiske parken. Både t-bane, jernbane og DLR er tilgjengelig her, og det tar kun 30 min inn til byen. Stratford er også nærme Canary Wharf, både med DLR og underground.

30/09/2012 at 11:59 pm

4MOR

Reply

Anbefaler hotellet London House Hotel i Bayswater, det er rimelig og BRA. Frokost inkludert. Veldig nær Bayswater tube, og har man vært i London en gang eller to, forstår man hvordan man kommer seg rundt.

01/10/2012 at 11:05 am

Far

Reply

Ikke Ryanair!!

Jeg vil sterkt advare mot Ryanair. Lav pris i forste runde, men tillegg for alt gjor billetten like dyr som andre. I tillegg 60 pund pr person pr vei dersom du ikke har sjekket inn via internett. Dette selv om ansatte p[ Rygge slar opp og ser hvem du er, og at du skal med flyet. Aldri mer Ruyanair.

01/10/2012 at 10:39 pm

Sindre

Reply

Merkelig avsluttning på denne artikkelen.
Det er ikke noe problem å komme seg til sentrum, hverken fra Stansted eller Gatwick, og det tar omtrent like lang tid. Stansted Express stopper i Tottenham og på Liverpool Street station. Her kan man enkelt ta seg videre med tuben. Slettes ikke behov for taxi.

02/10/2012 at 9:31 am

  admin

  Reply

  Kommer du sent til Liverpool Street Station er det for mange ikke like gøy å slenge seg på tuben, og det kan være vanskelig å få taxi. Det kommer selvfølgelig an på når flyet lander, men mange av flyvningene til Ryanair lander veldig sent.

  02/10/2012 at 1:38 pm

Rikke

Reply

Altså hvis man flyr med ryanair til stansted tar det 50 min med tog. Og fra liverpool street station går det undergrund heletiden, i tilegg til buss. Altså leser man litt ekstra og følger instruksene så er jo ryanair det beste utentvil, hvor vanskelig er det å sjekke inn på interntt? skulle tru det var SAS som har skrevet artikkelen

06/10/2012 at 6:46 pm

  admin

  Reply

  Hei. Vi har selv valgt Ryanair mange ganger, men det er et problem om man kommer sent. I tillegg: Skal du shoppe er de ekstra kiloene på SAS kanskje verdt det.

  06/10/2012 at 7:27 pm

Christine

Reply

Jeg har bodd i London i to år og jeg flyr bare med SAS til Norge, og jeg er student som hverken har mye penger eller jobb, og jeg sparer alltid penger med å reise med SAS. Ved å lande på Heathrow istedenfor Stanstead eller Gatwick sparer du masse penger, og tid, fordi tog og buss til og fra flyplassen er ganske dyrt, og det tar lang tid, og har du overvekt etter en shoppingtur blir reisen din mye dyrere enn planlagt fordi Ryanair er fryktelig strenge med vekten på bagasjen! Reiser du med SAS kan du ta tuben inn til sentrum og det tar ikke veldig lang tid, du kan ha med 23 kg bagasje. Hadde 25 kg en gang, men det brydde de seg ikke om ;)I tillegg får du gratis avis og kaffe eller te på flyet, og det er verdt alle pengene. Frem til man er 25 år kan man kjøpe ungdomsbillett og da koster det rundt 1000 kr t/r :) Reiste med Ryanair til London for ett par år siden, og den turen ble ganske dyr! 700 kr for flybilletten (fordi jeg måtte legge til bagasje og pluss alle de andre avgiftene), 400 kr til og fra flyplassen, og reise videre til hotellet med tuben som ble på noen pund. Så jeg er helt enig med det som blir skrevet om at Heathrow er et bedre alternativ en Stanstead :)
Når det kommer til hotell så bruk Bookings.com. Uansett hvor du bor i London er det lett å komme seg rundt, så vil du bo billig lønner det seg å bo litt i utkanten, men ikke lenger ut enn sone 6. Jeg bor i Kingston(sone 6), som ligger 20 min fra sentrum og har ingen problemer med det. Kollektivtrafikken i London er helt suveren! Mister du en bane kommer den neste 2 min etter, og busser går over alt. Og til shopping anbefaller jeg begge Westfiels sentrene, alle markedene som finnes i byen og Camden. Vil du ha en mer utfyllende guide til London kan du finne det her:
http://theoslondoner.blogg.no/1342526383_london_guide.html
http://theoslondoner.blogg.no/1342812146_london_guide_del_2_sh.html
HUSK: Kjøp alltid Day-travel card! Koster £8.5 (£12 før kl 09.00) for en dag (ikke 24 timer som det er i Norge) Da kan du kjøre i hele London så mye du vil. Både tog(innenfor sone1-6), tuben og buss. Ikke bruk Oyster Card (elektronisk reisekort), det blir veldig dyrt!

God London-tur ;)

07/10/2012 at 12:26 am

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *