Rubriks kube feirer 40 år

Og på Youtube får du løsningen.

I 1974 oppfant den ungarske skulptøren og arkitekturprofessoren Erno Rubik det mekaniske puslespillet Rubiks kube, og i dag fyller den altså 40 år og hedres på Googles forside.

rubiksOver 100 millioner eksemplarer
Kuben som de fleste i dag kjenner til ble lansert på det internasjonale markedet i 1980, og i løpet av de første to årene ble det solgt over 100 millioner eksemplarer.

Til tross for at de færreste klarer å løse gåten med å vri delene slik at utfallet gir en kube med 6 likefargede sider, er den stadig like populær den dag i dag.

Hjelp med løsningen
Men frustrerende kan det bli. Det er regnet på at det finnes hele 43 252 003 274 489 856 000 kombinasjoner og at det tar hele 1400 millioners millioner år å gå gjennom samtlige kombinasjoner.

Oppgitt? Du kan trøste deg med at det er hjelp å få. På Youtube finnes det flere videoer som viser hvordan man løser kuben, og stadig oftere kan man nå se folk som klarer det på overraskende kort tid, om og om igjen. Og det går tydeligvis sport i å gjøre det på kortest mulig tid.

Rubiks

«Professor’s Cube» – for deg som vil ha en større utfordring.

I senere tid har det også kommet flere varianter av kuben, men det er som alltid den klassiske vi kommer tilbake til, og som vi lar oss fasinere av.

Tidsfordriv på stranden
Har du lyst til å utfordre deg selv i sommer med å løse Rubiks gåte, med eller uten hjelp? Eller kanskje trenger du noe ungene kan sysselsettes med på flyet.

Her kan du skaffe deg og familien en orginal Rubiks kube til kun kr 119,- som kanskje kan være en fin avveksling når du trenger en pause fra skjermen på jobb, eller når du ligger på stranden i sommer og har lest ut boken.

 

Mer hjernetrim?

Her er forslag til 10 andre hjernetrim-dingser du kan more deg med i sommer.

Få rabattkoder, eksklusive salg og konkurranser hver uke

Har du lyst til å motta eksklusive rabattkoder, kuponger, tilgang til salg før andre, lukkede salg og spesialtilbud på mail en gang i uken? Meld deg på vårt nyhetsbrev.Comments are closed.