Lesing gir forsprang

Hjelp barna i gang, for det er nå det gjelder.

Lesing legger grunnlaget for alle andre fag, og det er derfor det går for å være det viktigste barna lærer på barneskolen. Kan ikke barnet lese kan det heller ikke lese seg til matteoppgavene eller lærdom om hvordan blomstene formerer seg, i naturfag.

Og det er ingen tvil om at dersom barnet er glad i å lese, så får det mye gratis. Er det ikke like selvgående kan du oppmuntre han/hun ved å foreslå gode bøker, for det er neimen ikke så lett å finne frem i jungelen av utgivelser.

Kjøpslå også gjerne 20 minutter ipad-tid med 20 minutter lesing og tenk på at øvelse gjør mester og mestring gir igjen trygge og glade barn.

Bokklubbens barn: Overraskelse og inspirasjon rett i posten

Til ferskingen:

Her er noen gode bøker for nybegynneren å starte med:

Løveunge

Løveunge er en serie med bøker beregnet på de yngste leserne. Her finner du mange forskjellige å velge mellom.

Ellers vil vi anbefale de kjempefine bøkene fra Solgata, av Helena Bross. Her treffer du Omar og Aksel som møter på små og store problemer i hverdagen, og barnet lærer samtidig med lesingen at alle problemer kan løses på en fin måte.

Leseløve-bøkene for 1-3 klasse er også tilpasset barnas alder og flotte for barn som skal lære å lese. Er bøkene for vanskelige, med lange og for mange ukjente ord,  mister nemlig barnet interessen lett. Velg derfor bøker tilpasset barnets alder mht at han eller hun skal kunne lese boken selv. Leseløve-bøkene finner du her.

Husk at det ikke er noen vits i å stresse med tyngre bøker. Det viktigste er at barnet koser seg med lesingen, så vil det selv, når det er klar for det, velge mer utfordrende bøker. Det viktige er dog at det finnes bøker av forskjellig vanskelighetsgrad tilgjengelig.

 

Ordforråd og innhold

Lesing er like viktig for store barn som for små barn,  for ikke bare lærer barna noe av det de leser, men de utvider samtidig ordforrådet slik at de klarer å uttrykke seg på en god måte.

I tillegg er det jo mer fornuftig enn å drive på iPaden halve dagen. Forskning fra 2008 viser at barn som leser på papir fremfor på en pc-skjerm også får med seg mer av det de leser, fordi de blir mindre forstyrret. (Kilde: Forskning.no)

Få inn en rutine på minimum 15 minutter lesing hver dag, gjerne på senga.

Her er noen fine Leseløve-bøker for  3-5 klasse.

leseløve_3til5klasse

 

Og her er de gode bøkene for barn i 5. til 7. klasse.

5til7-klasse

 

Les for barna

Og er dere ikke allerede i gang med lesestunder så bør du absolutt starte opp nå. Ikke nødvendigvis hver dag men innimellom.

Ved å lese for barnet lærer det seg tonefall, pauser og tegnsetting. Det er nemlig ikke naturlig for barnet å ta pause ved punktum eller lese bokstaver i fete typer høyt. Dette gjelder barn helt opp i 10-års alderen, så ikke slutt med høytlesingen for tidlig, selv om barnet leser selv.

Under er noen favoritter vi anbefaler og som vi synes det er verdt å eie.

 

BARNEFAVORITTER

1. Gutta i trehuset         2. Bøkene om Albert Åbert (Sjekk bokhus i begrenset opplag)  3. Gangsterbestemor

4. Harry Potter og de vises stein    5. Bukkene Bruse på badeland   6. Det røde eplet

 

Redningen for foreldere

Synes du det er vanskelig å huske hvordan du skal løse noen av matteoppgavene? Da er denne boka redningen for deg som forelder. Flere varianter for andre alderstrinn finner du her.

Og husk på at det er en grunn til at de har laget leksehjelpbøker for foreldre. Du er ikke alene om akkurat dette .

Ellers er det salg på barnebøker på Tanum her og nå.

magi

Tilpassede bøker i posten

Vil du ha litt hjelp til hvilke bøker som passer for ditt barn kan du vurdere bokklubben. Her får du supre bøker tilsendt direkte i posten, som både stor og liten kan glede seg over.

Et abonnement i bokklubben er også populært blant barna, og kan være en lur måte å stimulere leselysten på. For er det en ting vi vet med sikkerhet så er det at barn elsker å lese favorittbøkene sine igjen og igjen og igjen.

 

Mer for deg:

Lag en fotobok av ferieminnene

Ny, sporty nettbutikk for klær til barn og unge

Matboksene som redder dagen

 

Få rabattkoder, eksklusive salg og konkurranser hver uke

Har du lyst til å motta eksklusive rabattkoder, kuponger, tilgang til salg før andre, lukkede salg og spesialtilbud på mail en gang i uken? Meld deg på vårt nyhetsbrev.Comments are closed.