Her er de beste løpeskoene

Vi har plukket ut våre favoritter for terreng, asfalt og innendørsbruk.

Løpesesongen er allerede kommet i gang og det er flere løpesugne nordmenn som gjerne vil skaffe seg nye sko. Riktige løpesko er helt avgjørende – de gir ikke bare en bedre løpsfølelse, men også fører til mindre slitasje.

Den største feilen folk ofte gjør når de velger joggesko er å gå etter utseende og design, istedenfor å finne ut hvilken sko som passer ens fot, form og treningsmengde. Det finnes samtidig ikke et konkret svar på hva som er de riktigste skoene, da dette er avhengig av hva du skal trene, hvor ofte du trener og hvordan du løper.

Mange trenger i utgangspunket en nybegynnersko med ganske god demping og støtte, selv om de har planer om å være med i løp eller trener fram mot en konkurranse. Husk at en sko tåler omtrent 1300-1500 km før dempingen er borte. Det vil si at dersom du løper en time, 2-3 ganger i uken i gjennomsnitt, vil skoene dine holde i ett år.

Her er noen av våre favoritter for terreng, asfalt og innendørsbruk

Terrengsko

Utvalget av terrengsko har blitt større samtidig som terrengløp har blitt mer utbredt. Denne treningsformen gir deg ikke den belastningen som går opp gjennom muskler og sener når du løper på asfalt. Du får trent styrke, balanse, koordinasjon og smidighet.

Terrengsko er laget for mer krevende terreng, og de har derfor mer grep og mer beskyttelse enn vanlige løpesko.

Asics Gel-Fuji Elite

Dette er en lett terrengsko som er laget for fart på ulendte veier og stier i terrenget. Gel-Fuji Elite har en Propulsion Plate som gjør fremre del av foten stivere, dette gir deg et bedre fraspark og hjelper deg å holde farten oppe. Denne skoen er stabil og gir deg en god følelse med underlaget. En av de beste dempende skoene på markedet.

Sjekk skoene her

Salomon Sense Mantra

Dette er en stødig sko med god stabilitet i sålen og god beskyttelse i front. Yttersålen med Contagrip-teknologi sikrer et maksimalt grep og høye hastigheter på et variert underlag. En god og slitesterk dempende sko.

Du finner den grønne varianten her og den blå her

New Balance MT 1210

New Balance ble grunnlagt i Boston i 1906 og er i dag ledende på markedet av teknologisk innovative sportsko- og klær. MT 1210-modellenhar veldig god såle som samtidig gir god kontakt med underlaget. Skoen har et veldig godt grep og meget god løpsfølelse.

Se New Balance her

 

Asfaltsko

Asfaltsko er ment for daglig trening og har vanligvis kraftig støtdemping og yttersåle i hard gummi. Skoene er solide, og er bygd for hardt underlag og store mengder trening. Omtrent halvparten av oss overpronerer, dvs. at fotens rotasjon om ankelleddet er for stor, og det fører til at belastningen blir for stor på innsiden av foten. Hvis du er usikker på din pronasjon, bør du teste deg i spesialiserte løpeskobutikker.

Adidas Supernova Glide 5

Dette er en normalpronasjonsmodell fra Adidas med veldig god støtdemping og godt grep i stegavviklingen.  Skoen er veldig lett, myk og fleksibel, og lett å snøre til. Supernova Glide 5 passer løpere som vil ha en allrounder til både rolige og raskere løpeturer. En utmerket sko for deg som løper mye på hardt underlag.

Sjekk utvalget av Adidas Supernova Glide 5 her

Asics Gel-Kayano 19

Asics Kayano er en sko som trenger lite introduksjon. Dette er den siste modellen i den prisvinnende Gel-Kayano-serien som styrker videre Asics ledelse i støtdempingskategorien. Gel-Kayano 19 er betydelig lettere enn forgjengeren, samtidig som den beholder den velkjente blandingen av demping og støtte som er perfekt for de med svak til moderat overpronering. Sålen er fylt med gelé som gjør skoen svært behagelig på asfalt. Skoen gir maks støtte på lange, rolige løpeturer.

Sjekk løpeskoene her

 

Brooks Ghost 5

Brook Ghost 5 kombinerer det beste fra de prisbelønte Ghost 3 og 4 med nye innovative elementer. Det er ikke tilfeldig at denne modellen er valgt som «Editors Choice» i septemberutgaven til Runner’s World for 2012. Ghost 5 er en lett og smidig sko som har den rette mengden demping uten at det blir for mye. Dette er en lettvekter i en mengdemodell, et godt treningsalternativ for raskere turer.

Du finner Brook Ghost 5 her

Innetreningssko

Skoene i denne kategorien er beregnet til variert trening innendørs. Det er samtidig forskjell mellom innetreningsskoene – noen modeller er laget spesielt til studiotrening, mens andre er løpesko som også er egnet til innetrening. Løper du primært på tredemølle eller trener i sal, trenger du sko med mer demping. Skal du bruke skoene for styrketrening, kan du gå for sko med mindre demping, men som er mer fleksible sideveis og gir bedre plass til tærne.

Saucony ProGrid Mirage 3

Saucony er et amerikansk varemerke dedikert til løping. Sauconys sko holder høyt teknisk nivå og brukt av både mosjonister og profesjonelle. ProGrid Mirage 3 er skoen for deg som vil frem på forfoten. Dette er en lettvektsko med kun 4 mm forskjell på hæl og forfot og mange gode egenskaper. En flott sko med meget god demping som passer mange.

Sjekk utvalget av Saucony ProGrid her

Asics Gel-Excel 33 2

Dette er den andre utgaven av den suksessfulle GEL-EXCEL33. Den bygger på ny innovativ teknologi som hjelper deg å løpe mer naturlig. Løpeskoen har utmerket støtdemping og støtte rundt hælen. Sålen gir deg også en god balanse mellom demping og stabilitet og en fin passform.

Du finner Asics Gel-Excel 33 2 her

Mizuno WAVE PRECISION 13

Dette er en nøytral lettvektsmodell med god demping. Overdelen er i mesh som har lav vekt og gir god komfort. Skoen kan brukes til løping i asfalt, grus og tredemølle.

Du finner løpeskoene her

NIKE Lunareclipse +3

Ny oppdatert modell av de lettløpte skoene til sportsgiganten Nike. Dette er en overpronasjonssko med god støtdemping, stegavvikling og lav vekt. Perfekt for deg som trener litt mer. Du kan også enkelt måle dine treningsresultater med Nike+.

Sjekk utvalget av LunarEclipse +3 her

 

LES OGSÅ: Gjør deg treningsklar til våren

 

Få rabattkoder, eksklusive salg og konkurranser hver uke

Har du lyst til å motta eksklusive rabattkoder, kuponger, tilgang til salg før andre, lukkede salg og spesialtilbud på mail en gang i uken? Meld deg på vårt nyhetsbrev.Legg igjen kommentar