Her er årets 50 beste bokgaver

Disse gavene vil garantert falle i smak.

Dersom du er usikker på hva du skal kjøpe til tante Olga på Toten, bestemor i Bergen, mor, far, søster eller bror, kan vi nesten garantere at en bok vil falle i smak. For få ting kan vel slå en gave som inneholder en god historie. Vi har plukket ut de aller beste bøkene du kan legge under treet – her er årets 50 beste bokgaver.

Bokhandlerprisen

mors-gaver

Mors gaver av Cecilie Enger er kanskje den aller beste bokgaven du kan gi til romanelskeren i år. Denne boken stakk nemlig av med Bokhandlerprisen 2013. Boken er en varm og personlig beretning om å se en av sine nærmeste forsvinne som et resultat av Alzheimer.

Romaner

romaner

 

De håpefulle av Nicolai Houm, Analfabeten som kunne regne – Jonas Jonasson, Mors gaver av Cecilie Enger, De usynlige av Roy Jacobsen, Og fjellene ga gjenlyd av Khaled Hosseini, Bridget Jones – Mad about the boy av Helen Fielding, En sjøens helt – Skytteren av Jon Michelet, Mellom rødt og svart av Jan Guillou, Et helt halvt år av Jojo Moyes

Krim

krim

 

Pergamentet av Gert Nygårdshaug. Politi av Jo Nesbø, Det henger en engel i skogen alene av Samuel Bjørk, Fasadefall av Liza Marklund, Flink pike av Gillian Flynn.

Mat og drikke

mat

Trines mat av Trine Sandberg, Skål av Ingvild Tennfjord, Manuelas magiske jul av Manuela Kjeilen, Bare mat av Eyvind Hellstrøm, Øl: Brygging fra hånd til munn av Thomas Horne.

Livsstil

livsstil

 

Helvetesuka – 7 dager som forandrer livet ditt av Erik Bertrand Larssen, Norske vinnerskaller av Anne Marte Pensgaard , Arne Jørstad Riise og Bjørge Stensbøl, Femmila av Thor Gotaas, God glid av Hans Olav Hamran, Jotunheimen: 50 flotte turer av Frank Ivar Hansen, Himmelen finnes av Eben Alexander.

Barn og ungdom

barn

Hva sier reven? av Ylvis, Kaptein Supertruse og de drittleie doene av Dav Pilkey, En pingles dagbok – Tøffe tider av Jeff Kinney, Vindeltorn av Tone Almhjell, Gangster-bestemor av David Walliams, Guinness World Records 2014, Eksperimentboka av Unni Eikeseth, Mirakel av R. J. Palacio

Samfunn og politikk

politikk

 

Prosjekt statsminister av Frithjof Jacobsen, En av oss av Åsne Seierstad.

Historie

historie

Nådeløse nordmenn – Hirden av Eirik Veum, Hvem hva hvor 2014Verden fram til i går av Jared Diamond, Midnatt i Peking av Paul French, Norges historie i 25 ting av Jørgen Bøckman , Marlen Ferrer , Dag Hundstad ,Ragnhild Hutchison og Hallvard Notaker.

Hobby og humor

hobby

Marius strikkebokMåk snø  av Bjørn Skomakerstuen, Jævla drittsystem av Jonas Söderström, Statsråd vant spekeskinke av Atle Antonsen og Johan Golden, Sy om- igjen av Jenny Skavlan.

Biografier

biografier

Moren av Marit Christensen, Ingrid av Ingar Sletten Kolloen, Alex Ferguson av Alex Ferguson, Jeg er Malala av Malala Yousafzai, Dag Solstad: Uskrevne memoarer av Alf van der Hagen.

Å lese for barna når mørket senker seg over vårt langstrakte land mens vinden uler utenfor husveggene er noe av det beste en familie kan gjøre sammen.

Det gir også barna en ekstra god leggetid, hjelper barn med å lære og kan skape både gode holdninger og forventninger til tiden som kommer framover.

Vi har plukket ut noen strålende barnebøker til advent.

1. Den store juleboka

Denne boka inneholder julesanger, julefortellinger fra Prøysen, Charles Dickens, mummidalens jul, H.C. Andersen og juleevangeliet. En stor og perfekt bok til advent.

Her finner du den

2.  Jul med Prøysen

Hvis Prøysen er en favoritt får du julefortellingene og julesangene til Prøysen i denne store boken.

Her finner du den

3. Pippi har juletrefest

En klassisk julefortelling med vår alles kjære Pippi.

Her finner du den

4. Julekongen

Boken bak årets adventskalender på NRK

Her finner du den

5. 24 historier mens vi venter på julen

En adventskalenderbok for de aller minste. En liten, kort godnatt-historie her eneste dag.

Her finner du den

6.  Ole Brumm: Det snør

En Ole Brumm-bok for de opp til skolealder. Ja, tiddelibom!

Her finner du den

7. Reisen til julestjernen

En nyutgivelse i forbindelse med filmen. Strålende illustrert.

Her finner du den

8.  Mora som glemte at det var natt

En godnatt-bok med helt nye nattahistorier. Perfekt lesestoff på sengen.

Her finner du den

9. Torbjørn Egner – Hakkebakkeskogen og andre fortellinger

Her er det time på time med underholdning for barna. Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen, Karius og Baktus, Musikantene kommer til byen og Da Per var ku.

Her finner du den

10. Julenissen fra A til Å

Julenissen slik du aldri har møtt ham! En morsom guide til julenissen for både små og store.

Her finner du den

 

Sjekk også denne lista:

10 bøker alle bør ha i bokhylla

Cicero sa en gang at et hus uten bøker er som et legeme uten sjel. Vi har plukket ut ti bøker og verk  som bygger opp husets sjel.1. Bibelen: Den hellige skrift

Uavhengig av om du tror på at innholdet er ord fra Gud eller bare svært godt skrevne historier er dette en bok man bør ha i bokhyllen.

Tar jeg morgenrødens vinger på og slår meg ned der havet ender, så fører du meg også der, din høyre hånd, den holder meg fast. Og sier jeg: «La mørket dekke meg og lyset omkring meg bli til natt», så er ikke mørket mørkt for deg, og natten er lys som dagen, ja, mørket er som lyset.

Her finner du en forseggjort utgave

2. Koranen

Islams hellige bok oversatt til norsk. En bok mange mener mye om, men som færre kjenner.

Gleden over å tilgi er søtere enn gleden over hevn.

Her finner du boken

3. Henrik Ibsens skrifter, bind 1 til 17

Dette gigantiske verket med Ibsens verker består i alt av 31 bøker.

Et parti, det er liksom en kjøttkvern, det; det maler alle hodene sammen til en grøt; og derfor så blir de også grøthoder og kjøtthoder, alle i hop!

Her finner du det vakre verket

4. Snorre Sturlasons kongesagaer

Disse kongesagaene er noe av de mest underholdende historiene du kan lese, og er også et enormt innblikk i tidlig norsk historie.

Her finner du sagaene

5. Machiavelli – Fyrsten

Det er bedre å bli fryktet enn elsket. Dette klassiske verket om makt og styre er fortsatt like aktuelt som da Machiavelli skrev det for nesten 500 år siden.

Her finner du boken

6. Norges Grunnlov

Selve hjørnesteinen for Norge er grunnloven, og denne boken har ikke bare paragrafene. Den har også forklaring, og utdyping.

Kongeriget Norge er et frit, selvstændigt, udeleligt og uafhændeligt Rige. Dets Regjeringsform er indskrænket og arvelig monarkisk.

Her finne du boken

7. Knut Hamsuns samlede verker

Knut Hamsun regnes som en av det 20. århundres mest innflytelsesrike litterære stilister, og står for mange som opphavet til den moderne roman. Han ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 1920

Endelig skulle jeg vel også svare på et visst brev som kom i forrige måned, men jeg er ingen skribent og later det være.

Her finner du hans samlede verker

8. Norvegr – Norges historie

«Norvegr» er et nyskrevet og spennende historieverk. Det henvender seg til alle historieinteresserte lesere. Norvegr er et norrønt ord som betyr «veien mot nord». Tittelen spiller på hvor viktig aktivitetene langs kysten har vært for kontakten mellom menneskene og for landets utvikling.

Her finner du verket

9. Kjell Aukrust – Samlede verker

De fleste kjenner Flåklypa, men det var mye mer som kom fra Kjell Aukrust. Et unikt innblikk i bygde-Norge får du i hans samlede verker.

Her finner du det

10. Cappelen Damms store verdensatlas

Jasså, så du har Google Maps på datamaskinen? Vel, det er fortsatt ingenting som slår et godt gammeldags atlas når det gjelder å vise barn eller voksne noe. Tro oss.

Her finner du atlaset

 

 

 

 

 

 

Skrevet

Få rabattkoder, eksklusive salg og konkurranser hver uke

Har du lyst til å motta eksklusive rabattkoder, kuponger, tilgang til salg før andre, lukkede salg og spesialtilbud på mail en gang i uken? Meld deg på vårt nyhetsbrev.En kommentar til “Her er årets 50 beste bokgaver”

Legg igjen kommentar