Gjør bakingen til en lek

Det er ikke så lenge til startskuddet for den berømte julebaksten går, og enten du liker å bake eller ikke så er det noe utstyr du bør ha sikret deg som vil gjøre jobben enklere.

Dette er med andre ord julegavene du gir deg selv på forskudd, som vil bidra til at alle får en mer gledelig jul.

Perfekt deig
Vi starter med bakebollen som faktisk spiller hovedrollen i hele bakeprosessen, så kan vi jo nevne at en skikkelig bakebolle fremfor en billig bolle kan utgjøre en stor forskjell.

En dyrere bolle har gjerne en skarp kant som gjør det lettere å knekke eggene. Du søler mindre og kakene blir mer vellykkede når ingrediensene er i deigen i stedet for å ligge igjen på kjøkkenbenken.

Her finner du den legendariske Margrethebollen våre mødre og bestemødre sverger til. Du trenger egentlig ikke noe annet enn denne, så da er det bare å bestemme seg for hvilken lekker farge du vil bake i.

 

Vispe hvitt
Gidder du ikke dra frem kjøkkenmaskinen så er denne bollen super for vispeformålet.

Den ser ut som en tekopp, men er altså en bolle som rommer hele 2 liter (samt flere størrelser), og det er nettopp hanken som gir det gode grepet og gjør bollen unik.

I tillegg til å bruke den til eggehvitter og kakedeig er den super til pannekakerøren og aiolien. Tenk på at du får muskler i armene av å fikse jobben manuelt.

Klikk her for å sikre deg rørebollen

 

 

Litt hurtigere

Orker du absolutt ikke vispe for hånd er denne lille håndmikseren fra Dualit supersmart å ha i skapet.

Rører det meste av kremer, eggedosis, eggevitte, aioli osv. Mange sverger også til denne når de skal lage gjærbakst som pizzadeig eller kanelboller.

Den store fordelen er at den tar liten plass, og har en ledning som trekkes inn i mikseren når den ikke er i bruk.

Litt billigere enn en Kitchenaid er den også!

Klikk her for å sjekke ut mikseren

 

Kjevlejobben
Husk at det går fortere og du får mer ut av hver enkelt økt om du lager dobbel eller trippel porsjon.

Rydd spisebordet og sett mann og barn i arbeid, men sørg for at du har nok kjevler til alle.

En kjevle som er Non-Stick behandlet sørger for at deigen ikke klistrer seg fast, og gjør det lettere for både liten og stor å kjevle ut store leiver.

Klikk her for å sikre deg hjelp fra familien

 

Pynt
Det er ingen grunn til å overdrive pyntingen av kakene, for det er alltid nok av forberedelser å ta tak i før jul, men litt ekstra skal det jo være.

Sørger du for å ha et dekoreringsett tilgjengelig slik at du kan få sprøytet pepperkaker og andre enkle varianter med fine blomster av julefarget melis, vil det være nok.

En enkel sprøyte er også helt uunnværlig når du skal lage bølger på kransekaken. Dekoreringssettet får du ellers bruk for hver gang bursdagskaken skal pyntes til fest.

Bestill det rett hjem i posten her

 

Til servering

Serveringsutstyret må være i orden, og mangler du kakefat, -spader, asjetter eller teskjeer så husk på å handle inn det nå, slik at du ikke må fikse alt for mange ting på en gang i julestria.

Lekre fat
Det gledelige ved å servere småkaker er at man kan hente frem det lekreste fatet av de alle, som er en fest i seg selv.

Og har du ikke et småkakefat i to eller gjerne tre etasjer så kan vi anbefale det på det sterkeste.

Selv de enkleste kakene ser mer fristene ut i tre etasjer. Og går du tom for en sort er det bare å fylle på med noe annet eller med sjokolade.

 

Klikk her for å se nærmere på julefatet fra Royal Copenhagen, klikk her for å se kakefat fra Pilivuytl, klikk her for å se rødt kakefat fra Le Creuset.

Dessert-/kakeasjett (30% nå)
Trenger du noen lekre, små asjetter å servere desserten eller småkakene på, så får du 30% på et utvalg av dette på Royal Design akkurat nå. Her er noen favoritter:


Klikk her for  glassasjett med bobler fra Kastelhemi, klikk her for Swedish Grace fra Rörstrand, Klikk her for OLE fra Royal Copenhagen.

Klikk her for å sjekke ut flere asjetter til 30% rabatt nå!

 

Oppbevaring
Enten du er fan av de gamle gode kakeboksene, eller velger å investere i en som kan brukes resten av året også, så er det mye å velge i.

Vi holder en knapp på Holmegaard sin gjennomsiktige glasskrukke som kommer med nytt motiv hvert år, og gir oss en ekstra grunn til å glede oss enda mer til jul.

 

Klikk her for kakeboks fra Holmegaard, klikk her for Mummi-kakeboks, klikk her for tradisjonell kakeboks fra Villeroy & Boch.

 

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *