Få den gratis: Medaljen fra havets dyp

3000 sølvbarrer ble torpedert og senket av tyskerne, nå er de omgjort til storslåtte minnemedaljer.

I 1941 ble mer enn 100 tonn sølv fordelt på 3000 sølvbarrer fraktet med den norsk-britiske konvoien SL64 på vei til Liverpool. Sølvbarrene skulle finansiere kampen mot Hitler, men konvoien ble torpedert og senket av tyskerne før den nådde land.

I 72 år lå sølvbarrene på 4700 meters havdyp. I 2011 blir konvoien oppdaget, og en to år lang redningsoperasjon starter for å bringe krigssølvet til overflaten igjen. Ifølge Guinness rekordbok er det den dypeste skatten som er hentet opp noensinne.Nå kan du sikre deg en del av denne historiske skatten.

Sikre deg ditt krigssølv her.

Størst på mynter

1

 

Samlerhuset, selskapet som er størst på norske og utenlandske mynter, skal gi bort ett tonn av det historiske sølvet. Sølvet har blitt omdannet til krigsseilermedaljer i 99,9 prosent rent sølv til ære for krigsseilerne under 2. verdenskrig. Medaljen kommer i et opplag på 125.000, og en av disse kan bli dine helt gratis og uforpliktende. Alt du trenger å betale for er frakten.

Bestill krigsseilermedaljen her.

Norsk heltemot

2

Historien om konvoien SL64 viser norsk heltemot. Skipet MS. Borgestad var konvoileder, og tok opp kampen mot Blüchers søsterskip, Admiral Hipper. Med sitt mannskap på 30 personer og sin ene kanon, kjempet MS Borgestad mot det tyske skipet som til gjengjeld hadde et mannskap på 1600 og 40 kanoner.

Kampen sørget for at flere skip kom seg unna, deriblant SS Gairsoppa – skipet som hadde fraktpapirer som tilsa at det var lastet med skrapjern og te. Men det var i dette skipet sølvet befant seg.

MS. Borgestad og dens mannskap synker den dagen, men med en fulltreffer fra kanonen sørger det norske skipet for at Admiral Hipper må repareres.

Dessverre tar tyskerne opp kampen mot konvoien noen dager senere, og sørger denne gangen for å torpedere og senke SS Gairsoppa. Skipet ligger nå på 4700 meters dyp, hele 1000 meter dypere enn Titanic. Men lite ante tyskerne om skatten som befant seg om bord.

Hedre krigsseilerene om bord på MS Borgestad
Sikre deg en krigsseilermedalje gratis her.

Skrevet

Få rabattkoder, eksklusive salg og konkurranser hver uke

Har du lyst til å motta eksklusive rabattkoder, kuponger, tilgang til salg før andre, lukkede salg og spesialtilbud på mail en gang i uken? Meld deg på vårt nyhetsbrev.Comments are closed.