Den store slipsguiden

Å kjøpe klær på nett er ofte ikke lett, og slips er definitivt ikke noe enklere siden det brukes sjeldnere enn mye annet. Her er det du trenger å vite for å handle slips på nett.

158001066

Det riktige slipset kan ta antrekket fra fint til fantastisk

Hvor mange slips behøver du?

Her er svaret ganske så enkelt: minst 3. Hvorfor akkurat 3 slips? Det er fordi det er hovedsaklig i tre anledninger du kan trenger slips: 1. casual, 2. semi-formelt og 3. formelt, og det er bra å ha et slips for hver av disse anledninger.

Videre er det 5 punkter som er viktige når slipsvalget skal tas.

1. Hvilket stoff er slipset laget av?

Stoffet som er brukt i slipset er viktig, og bør være enten av silke, lin eller ull. Dersom stoffet kun er oppgitt som «mix», kan det fort være at kvaliteten ikke er veldig god.

En måte du kan teste kvaliteten på silke er ved å dra slipset over huden. Dersom det kjennes ut som om slipset «sitter fast» så betyr det at silken allerede er noe slitt og silkefibrene allerede har begynt å bli avstivet, noe som igjen betyr at slipset kan begynne å se «slitent» ut tidligere.

198106_1_3_140 (1) - Kopi 211302_1_3_79 212315_1_3_20
Tommy Hilfiger Tailored Polo Ralph Lauren ‘Madison’ Atlas Design

Videre kan du også se etter det som kalles en «bar tack». Dette er en kort innsying som sitter horisontalt på baksiden av slipset og som sørger for a slipset holder en god fasong ved at den fester de to innbrettede stoffdelene sammen. Mindre gode slips vil kun ha blitt sydd sammen vertikalt.

 2. Konstruksjonen

De beste slipsene er satt sammen av tre deler, og de av lavere kvalitet er satt sammen av to deler. Måten du finner ut hvordan det er med ditt slips er ved at du kjenner på stoffet langsmed lengden på slipset. Dersom du kjenner to sømmer rett ved hverandre betyr at du har et slips som er satt sammen av tre deler. Dersom du kan se sømmene på slipset på utsidenav slipset, så er slipset av lavere kvalitet.

jle32mt821453000_ltgreymelange bob50250644_mediumred_619 sel16030382_navy_greendetail
J. Lindeberg – Lalle Dressed Wool BOSS Black Selected Homme – Badge Tie

 3. Bredde/lengde

Slipset må være proporsjonelt med kroppen din! Dersom din kroppsfasong er bred er det bedre med et bredt slips (ca. 9,5 cm bredde på det bredeste punktet). Dersom du er tynn er det bedre med et tynt slips (ca. 7 cm bredde), og medium bredde dersom du er normalt bygd (8 cm). Det samme gjelder også for lengden på slipset. Dess høyere du er, jo lengre slips, og omvendt dersom du er en kortere person. De aller fleste skal kunne klare seg med et slips av medium lengde (145cm – 150cm). Det du også kan gjøre dersom du havner på en «mellom-lengde» mellom et kort og medium slips er å knyte en mer komplisert knute. Vår favoritt er en såkalt Alternative Windsor, med den får du en rett slipsknute hver gang.

620103 620089 620130
Rumford, blue Leeds, blue Bethel, orange

Regelen for lengden på slipset kan fint bli oppsummert som at slipset skal såvidt berøre midjen din, og den korte delen av slipset skal være ca. 3 cm kortere enn den lange når slipset er knyttet.

4. Prisen

Kan prisen rettferdiggjøre kvaliteten? Det er et vanskelig spørsmål å svare på når man skal handle på nett og ikke har mulighet til å teste det man kjøper før man får det. Som oftest gjelder regelen om at dersom det høres for godt ut til å være sant, så er det for godt til å være sant.

OL452K02N-604@1.1 OL452K02F-502@1.1 ST152K00Y-802@1.1
Olymp Slips – oliven Olymp Slips – blå Strellson Premium Slips – sort

En mulig løsning er å sjekke hva siden du skal kjøpe sier om kvaliteten på slipset (se punkt 1), og sammenligne det med kjente merker. Eventuelt kan du bestille fra nettbutikker som Zalando eller Stylepit hvor du får gratis retur, så du kan sende tilbake slipset dersom du synes at det ikke var verdt prisen.

5. Hva sier de andre?

Når du først skal handle på nett så ligger jo muligheten for å lese anmeldelser lett til stede. Enten kan du se hva andre sier om slipset du skal kjøpe, ellers så kan du se hva folk sier om nettbutikken generelt sett. Dersom nettbutikken mottar gjennomgående bra tilbakemeldinger skal det mye til for at slipset du kjøper plutselig skulle være av dårlig kvalitet.

700066-0066_1 700069-0101_1 700066-0073_1
RW EST.1984
JOHN WOOL TIE
RW EST.1984
DANIEL SILK TIE
RW EST.1984
JOHN WOOL TIE

Hvis du fortsatt er i tvil kan du jo også bare spørre nettbutikken om alt det overstående. Dersom de er seriøse bør de kunne gi deg et godt svar.


Skrevet

Få rabattkoder, eksklusive salg og konkurranser hver uke

Har du lyst til å motta eksklusive rabattkoder, kuponger, tilgang til salg før andre, lukkede salg og spesialtilbud på mail en gang i uken? Meld deg på vårt nyhetsbrev.En kommentar til “Den store slipsguiden”

  1. Slipshuset

    Flott artikkel med gode tips til alle som har spørsmål vedrørende slips. Nå nærmer julen seg med tid for penantrekket. Det kan være greit å sjekke om «slipset fra i fjor» har en flekk, gjerne før den dagen man skal på julebord. For mange fine slips med RASK leveringstid, besøk http://www.slipshuset.no

    Her finner du blant annet slips i eske med matchende tørkle og mansjettknapper. Disse etuiene egner seg også svært godt som julegave til far, svigerfar og alle de som alltid ønsker seg sokker fordi de har alt. Flotte slips får man ikke for mange av.

    Svar

Legg igjen kommentar