De 5 beste telefonene akkurat nå

Det er en stor jungel av smart-telefoner, og hvilke telefoner som faktisk er nye og gode i motsetning til eldre modeller kan være vanskelig å finne fram til. Vi gir deg en guide til de fem beste telefonene akkurat nå.

 

Den beste jobb-telefonen: Samsung Galaxy Note

Skal du jobbe med telefonen har du etterhvert fått mange muligheter. Smart-telefonene har blitt så avanserte at du kan både bruke regneark og sjekke ut presentasjoner, lese PDF’er og ha hjemmekontoret direkte fra telefonen.

Den største utfordringen kan likevel være størrelsen på skjermen, og det kan være fristende å hoppe over på et lesebrett eller en PC om man skal få full oversikt.

Løsningen er Samsung N7000 Galaxy Note. Telefonen er superrask, har en egen penn som gjør det å skrive notater svært enkelt og som i tillegg har en litt større skjerm som har super oppløsning. Telefonen fikk terningkast 6 hos mobilen.no og kalte den for mobilen som fikk for mye Møllers tran. At mobilen i tillegg har et avansert kamera og et svært godt batteri hjelper også på.

Mobilen koster 3 849 kroner hos MPX.no

Hvis du er litt usikker på om den er for stor kan du vurdere LG P880 Optimus 4x – en superrask telefon som fikk terningkast 6 i amobil.no. Den koster 3 789 kroner.

 

Den beste billige smart-telefonen: ZTE Blade II

Skal du gå for en billig smart-telefon er dette løsningen. ZTE Blade II koster mange tusenlapper mindre enn telefonene fra de største produsentene, men har så absolutt ikke mye dårligere funksjonalitet. En rask prosessor, et fint nok kamera og har de fleste ting man kan ønske seg av en smart-telefon.

Telefonen fikk terningkast 5 hos amobil.

Mobilen koster 1 395 kroner hos MPX.no

 

Den beste musikk-telefonen: Sony Xperia Acro S

Her vil nok noen få reagere på at iPhone ikke er valgt ut, men faktum er at de medfølgende hodetelefonene er dårlige og at telefonen har problemer med mer avanserte muligheter. Problemet er forsterkeren, og det faktum at du tvinges gjennom iTunes (eller eventuelt bedre musikkavspillere som du kan laste ned fra appstore) trekker ned.

Bakgrunnen for at vi selger Sonys telefon er rett og slett fordi den også tåler støv og vann, ja – vi har tenkt å være aktive med den.  Du kan, men trenger ikke, bruke Sony Music Unlimited – som er spesialtilpasset og selvfølgelig kan Sony å bygge musikkavspillere (de laget tross alt walkman en gang i tiden).

Telefonen fikk terningkast 5 i VG.

Mobilen koster 3 995 kroner hos MPX.no

 

Den beste kameratelefonen: HTC One X

Dette er en lynrask telefon med et supert kamera. Det HTC kaller selv en lukkerhastighet uten forsinkelse er nesten helt sant, og det faktum at den har en god skjerm for å vise fram bildene er også meget bra.

Alt i alt er HTC One X en av de bedre telefonene på markedet, og en vinner på det aller meste.

Prisen er 4 890 kroner hos MPX.no

 

Den beste telefonen for deg som vil ha det meste: Samsung Galaxy S III

Hvis du ikke har prøvd den nye versjonen av Android og mener at operativsystemet iOS er mye bedre så vet du ikke hva du snakker om. Hvis du ikke har prøvd denne telefonen så har du egentlig heller ikke sett hvor mye bedre det er enn konkurrenten fra Apple.

Det eneste man kan bruke som argument mot den er at hvis du har en Apple-telefon fra før så får du ikke overført appene. Vi kan nevne ting som utrolig nøyaktig navigering, at skjermen ikke skrur seg av før du ser bort fra den (hvis du for eksempel legger den ned for å lese noe) og raske menyer (og en lynrask telefon, selvfølgelig).

Ellers er dette hode og skuldre over konkurrenten.

Amobil skrev følgende: Vi har hatt råtassen til test, og kan konkludere med at dette sannsynligvis er markedets beste mobiltelefon.

Telefonen koster 4 645 kroner hos MPX.no

 

13 thoughts on “De 5 beste telefonene akkurat nå

Floppey

Reply

Må bare spørre, hvorfor er Apple tagget i bunnen av artikkelen? De er jo ikke nevnt i det hele tatt, og ingen av telefonene på listen er en iPhone..

07/09/2012 at 9:29 am

  admin

  Reply

  Vi har nevnt Apple, at det ikke er på listen – på verken musikk eller annet.

  07/09/2012 at 3:43 pm

geir

Reply

Dette er kanskje den minst objektive artikelen jeg noen gang har lest.

07/09/2012 at 4:36 pm

  admin

  Reply

  Hei

  Det er helt riktig at det ikke en objektiv gjennomgang av telefonmodellenes egenskaper. Dette er en anbefaling av telefoner, men den baserer seg på objektive kriterier som alt fra battertid til skjermoppløsning, minne, bruk av telefonen m.v.

  07/09/2012 at 5:18 pm

   LarsI80

   Reply

   Men den tar i liten grad hensyn til hvordan softwaren utnytter hardwaren, noe som gjør at mobilanbefalingene ikke tar hensyn til hvordan mobilopplevelsen blir for brukeren. På en måte kan vi vel si at dere legger hardware-onani til grunn for meningene deres, uten å ta hensyn til at brukeropplevelsen og funksjonaliteten i real-life scenarioer i det hele tatt er vurdert….

   08/09/2012 at 2:46 pm

    admin

    Reply

    Så absolutt ikke. Vi har tatt hensyn til det.

    09/09/2012 at 8:33 pm

     LarsI80

     Men alikevel forteller dere ikke hvor svak android er i forhold til latency, og at det dermed er mange plasser telefoner med OSet ikke er brukbart i det hele tatt. Bare å se på applikasjoner for folk som jobber med lyd. De er fullstendig fraværende på platformen.

     10/09/2012 at 1:28 pm

    RuSk

    Reply

    Hvordan mobilopplevelsen vil være for en bruker er tilnærmet umulig da det finnes utallige meninger om hva den enkelte mener er den beste opplevelsen. For eksempel er det et hav av mennesker som mener at den opplevelesen man sitter igjen med fra et produkt fra Apple, som har bestemt at det de har er den absolutt beste opplevelsen man kan få på en telefon, er et mareritt å bruke.

    10/09/2012 at 7:10 am

LarsI80

Reply

Hva om man vil ha en telefon som kan brukes til produktivitet innenfor musikk? Ser ikke noen telefoner her med real-time OS med lav latency og god støtte for hardware….

08/09/2012 at 2:23 pm

Elise

Reply

Mange år siden jeg sist var inne på Nettavisen, og det blir like mange år til neste gang. Latterlig journalistikk skrevet av applehatere. Vulgært språk med klare pubertale trekk der anbefalinger glir over i trusler mot leseren om å være dum og utafor om han/hun ikke er enig i disse meget subjektive påstander og anbefalinger. Ta dere en bolle, eller for den slags skyld legg ned hele avisen. Dere har knapt seriøse lesere igjen – vel fortjent! RIP Nettavisen!

09/09/2012 at 10:19 pm

djwalkman

Reply

«Du kan, men trenger ikke, bruke Sony Music Unlimited – som er spesialtilpasset og selvfølgelig kan Sony å bygge musikkavspillere (de laget tross alt walkman en gang i tiden).»

Hahah, tross alt walkman! En svær klump som kunne spille av en cd? GENIALT! iPoden hadde bare plass til 1000 sanger når den først kom å man kunne ikke om noen hadde den på seg. Skjønte bare ikke hvorfor dere brukte walkman som argument for å selge en tlf!

10/09/2012 at 3:12 am

john

Reply

Jeg synes dette så helt fint ut jeg, at det endelig blir tatt et oppgjør med Apple-telefonene er vel på tide, så fantastiske er de ikke!

10/09/2012 at 7:29 am

per

Reply

Trolig en av tidenes verste mobilanbefalingsartikler jeg har lest. Objektivitet er ingenting.

10/09/2012 at 10:34 am

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *