Brettspill til julestria og jula

De gamle, gode klassiske brettspillene gir en fin sosial tid for hele familien, vennegjengen og nabolaget. Her stenges man ikke inne i sin egen smarttelefon eller lesebrett, men vil ha interaksjon med andre mennesker mens man blir underholdt. Vi har plukket ut fem perler som passer for store og små samtidig.

1. Bild’it 

Dette familiespillet vant årets familiespill i Sverige i år. Poenget med det er å bygge det man får vist på et kort med de medfølgende byggeklossene innen en viss tid. Spillet har også dueller og det at man skal forklare hva man har bygget.

Et fint familiespill som passer for en bred aldersgruppe.

Det beste med spillet er at det krever praktiske egenskaper i motsetning til mange spill som krever kun teoretiske.

Her finner du det på Ellos

 2. Monte Cristo

Dette spillet er basert på historien om greven fra Monte Cristo. Her er poenget at greven ikke fikk med seg alt av verdi fra øya, og spillerne er smuglere som skal prøve å få disse verdiene vekk.

Hver runde får hver spiller kort som viser hvilken slags skatt som finnes gjemt i slottet hvor den aktive spilleren plasserer tre smuglere i slottet og medspillerne en hver. Når skatten fra slottets rom har blitt fordelt, velger spillerne en aktivitet basert på rekkefølgen av spillekulene i spillets «rutsjebane» – den bøyde trebiten med fire hull – med en aktivitet per hull.

Spillet passer fra åtte år og oppover

Her finner du det hos Lekmer

 3. Risk Halo

Risk er et legendarisk spill, men det kan muligens være litt vanskelig å få med seg guttungen på en runde. Løsningen er kombinasjonen Risk med spillet Halo.

Spillet må bestilles fra USA, hvis du ikke er heldig å finne det her til lands. Samtidig: Dette er moro greier.

Hele navnet er Halo Legendary Edition Risk Board Game, og det har ikke bare ett spillbrett – det har tre. I tillegg har det 290 egne spillbrikker.

Her finner du spillet (søk oppe i hjørnet etter Halo Risk)

 

4. Kampen om Norge

Spillet som ligner på Risk hvor du spiller invasjonen av Norge enten på norsk eller tysk side er strålende historisk underholdning. Passer best for de relativt voksne barna.

■ Hver spiller påtar seg rollen som øverstkommanderende for de militære styrkene til Norge, de allierte eller Tyskland.
■ Ved hjelp av brikker, terninger og spillekort utkjemper spillerne en kamp seg imellom på brettet, der Norge og de allierte sammen må forsøke å stoppe Tysklands frammarsj på norsk jord og hindre at Tyskland okkuperer alle de viktige byene.
■ Spillerne må ta strategiske valg, forvalte ressursene på spillekortene, flytte sine bataljoner omkring på spillebrettet og kjempe mot motstanderen om landområdene.
■ Den som velger den smarteste strategien, har best sjanse til å vinne, men det hjelper også å være venn med terningene.
■ Kampen om Norge kan spilles i to vanskelighetsgrader. Basisutgaven av reglene vil være rask og enkel å sette seg inn i, mens den avanserte utgaven vil være mer omfattende og tilby flere strategiske valgmuligheter.

Her finner du spillet

5. Compact Curling

Vi ga fullutgaven terningkast 6 i fjor, og mener dette er noe av det morsomste en hel familie kan gjøre. Kompaktutgaven er enda smartere siden man ikke trenger stor plass for å spille dette.

Passer for ALLE aldre!

Sjekk det ut. En klar anbefaling!

 

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *