10 bøker for pappaer

I anledning den nye boken til Alex Rosen, Tøff Pappa, så har vi laget en liste over 10 bøker som har pappaer som målgruppe.

1. Alex Rosén – Tøff pappa

I denne boken forteller tøffingen Alex om det å være pappa med basis i sine egne opplevelser som far. Du får også vite en god del om hans egen oppvekst, hans forhold til sine foreldre i tillegg til hverdagshistorier om bleieskift, foreldremøter og påfunnene til hans to viltre sønner. Alex sier selv følgende:

– Veldig få har nok sett meg som en farsfigur, inkludert meg selv, men det har vært et savn, og da jeg først fikk barn skulle jeg ønske at jeg hadde gjort det lenge før. Det var først da jeg fikk oppleve den bunnløse kjærligheten, og selv om det høres ut som floskel, så er det sant det som står i bibelen – størst av alt er kjærligheten.

Her finner du boken

2. Per Asbjørn – Verdens beste pappa

Dette er rett og slett en instruksjonsmanuel for den som skal bli eller akkurat har blitt far. Her får du enkel forklaring på opp og ned på en bleie og utrolig mye mer. Boken inneholder faktastoff om fosterets utvikling, fødsel, barnestell, utstyr og samvær.

Førstegangsfedre kan også lære å bli babymestre. Det er ingen konkurranse. Du skal ikke bli bedre mor enn mor. Du skal bli best mulig far. Et barn trenger begge deler like mye. Det er ingen tvil om at fedre gjør det annerledes enn mødre. Ikke bedre, bare på en annen måte. Og det må de få lov til.

Her finner du boken

3. Per Asbjørn – Pappa kan alt

Hvis du har barn som har blitt litt eldre og som trengs å aktiviseres er dette boka for deg. Boka er delt inn i delene Pappa kan lære meg, hvor forfatteren gir råd om bl.a. hvordan barn kan lære seg å sykle uten støttehjul; Pappa kan lage sirkus, hvor du bl.a. kan lære å lage ballongsverd; Pappas utelivsguide, hvor du bl.a. kan lære å bygge et skjul; Pappas innendørspark, hvor forfatteren beskriver forskjellige inneaktiviteter; Pappa fikser det, hvor forfatteren beskriver hvordan man fletter en fransk flette; Pappa forstår meg, hvor forfatteren skriver om å snakke med barn; og Pappa kan svare, hvor du finner svar på spørsmål som Hvorfor er skyene hvite.

Her finner du boken

4. Finn Bjelke/Frode Øverli – Pappa for første gang

Denne boken er skrevet av radiomannen Finn Bjelke og illustrert av Pondus-skaperen Frode Øverli. En humoristisk og informativ guide til pappalivet. Forlaget omtaler den slik: En guide gjennom spedbarns- og småbarnstiden for førstegangsfedre. Pappa for første gang er en guide gjennom spedbarns- og småbarnstiden for førstegangsfedre som ikke føler seg helt trygge på noe som helst.

Her finner du boken

5. Oscar Brenifier – Hvorfor er du glad i meg, pappa?

Dette er en bok man leser for barna. Samtidig gir den svar på noen av de vanskelige spørsmålene som barn stiller. Barn er nysgjerrige og kan spørre om mer enn vi voksne kan svare på. «Hvorfor er du glad i meg?» er et av spørsmålene som lille Filo er svært opptatt av. Men da han stiller spørsmålene til sine foreldre, får han ikke noe ordentlig svar. «Vi får spørre noen andre», foreslår kosebamsen hans, Sof. Og slik starter Filo og Sofs tankefulle rundtur, der dyr, leker og til og med støvkornene blir spurt om hvorfor de finnes, og hvorfor noen er glad i dem. I likhet med oss voksne er også barn opptatt av å gjøre verden forståelig og begripelig. De har mange for første gang-opplevelser hver dag og legger nye erfaringene til det de alt vet. Som filosof Jostein Gaarder sier: «Det er en medfødt egenskap å undre seg over tilværelsen. Men den må holdes ved like. Å undre oss over tilværelsen er ikke noe vi lærer, men noe vi glemmer.» Denne boken er en god samtalestarter, og de mange spørsmålene og svarene vil kanskje også inspirere dere til å ta opp lignende tema.

Her finner du boken

6. Jesper Juul – Mann og Pappa

En seriøs bok om papparollen som alle kan lese. Boka gir råd og problemstillinger for dagens mann og pappa. Boka følger tretten fedre som forteller om sine erfaringer som far, og om forholdet til egne foreldre, partneren og barna

Her finner du boken

7. Peder Kjøs – God pappa. En håndbok.

Denne boken er for deg som vil være en god og nær pappa, og som vil ha faglige innspill til hvordan du kan håndtere oppgaven. God pappa er en praktisk håndbok som viser hva som trengs av pappa i forskjellige stadier av familiens livssyklus, helt fra barnet er nyfødt til det flytter hjemmefra og blir forelder selv. Basert på ny forskning gir psykolog Peder Kjøs en klok og informativ oversikt over hvilke situasjoner, muligheter og konflikter som ofte dukker opp underveis i barneoppdragelsen. Han gir eksempler på hvilke personlige utfordringer du kan få som pappa, og hvordan du kan utvikle deg for å møte disse.

Her finner du boken

8. Lise Galaasen – 1000 tips for småbarnsforeldre

Gode råd er ikke dyre, de er mange! I denne boka deler tobarnsmoren og forfatteren Lise Galaasen egne og andre foreldres tips med deg som har småbarn i huset. Hun har samlet kunnskap på de områdene i livet vi er mest opptatt av når vi har små barn, for eksempel mat, klær, søvn, barnestell, lek og aktiviteter. Boka er inndelt i ulike temaer og også i forhold til barnets alder, slik at det er lett å finne fram. Her kan du plukke de rådene som passer deg best, og som forhåpentligvis vil gjøre hverdagen din litt lettere og smartere. De medisinske rådene er kvalitetssikret av lege og spesialist i allmennmedisin Stig Bruset. Hvilke leker arrangerer man i 4-årsbursdag? Hva skal til for å få guttungen til å sove i egen seng? Hvordan holde orden i lekekassene? Hva serverer man en toåring med omgangssyke? Hvordan få barn i ulike aldre til å gjøre husarbeid? Gode hverdagstips fra foreldre og eksperter! Alle rådene er velprøvde og virker! Alle råd og tips samlet på ett sted!

Her finner du boken

9. Lars-Ludvig Røed – Pappaboka

Forfatteren skriver om forventningene, forberedelsene, svangerskapet og fødselen. Om første stell alene, tiden etter fødselen, endret sosialt liv og alt det andre et nytt familiemedlem fører med seg. Vordende pappaer får dessuten med seg en mengde gode råd på veien, alt sett fra pappas ståsted.

Her finner du boken

10. Klaus Sonstad – Far på ferde

Klaus Sonstad er far, og han vet (stort sett) hva han snakker om. I denne boka deler han sine erfaringer som pappa for smårollingene Magnus og Milla. Her filosoferes det rundt gulpens kraft, smokkens makt, søskens kjærlighet og barns forunderlige forskjellighet. Her blir det latter, gråt og mye action. Sonstad skildrer hverdagslivet tett og nært og med mye humor, på en måte både far og mor vil kjenne seg igjen i. Med sin friske skrivestil er han også innom temaer som sorg og samlivsbrudd. Men han finner lyspunkter overalt, selv når sivilstatusen endres til alenepappa. «Det krever sin mann å være far. Du opplever triumf i det ene øyeblikket, for så å gå på trynet i det neste. Du er forsker, fjols og geni – på samme tid.

Her finner du boken

 

One thought on “10 bøker for pappaer

goyAgoy.no / Gro Emblemsvåg

Reply

Her var det flere fine forslag : )

02/10/2012 at 6:36 pm

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *